Real Madrid La Liga'da 36. Kez Şampiyon Oldu

Real Madrid La Liga'da 36. Kez Şampiyon Oldu
Real Madrid, İspanya La Liga'da zaferini ilan etti! Arda Güler'in de formasını giydiği takım, Cadiz'i 3-0 mağlup ederek 36. kez şampiyon oldu.

La Liga'da zafer Real Madrid'in! 2023-2024 sezonu, Arda Güler'ün de yer aldığı ekip için muhteşem bir başarıyla sonuçlandı. Real Madrid, Cadiz'i 3-0 mağlup ederek, en yakın rakibi Barcelona'nın puan kaybıyla şampiyonluğunu ilan etti.

3-0'lık skorla 87 puana ulaşan ekip, bir hafta önce liderlik koltuğuna oturmuştu ve bu pozisyonu bırakmayarak 34. haftada şampiyonluğunu ilan etti.

Girona ile Barcelona arasındaki çekişmeli mücadele ise Barcelona'nın 4-2'lik yenilgisiyle sonuçlandı. Bu sonuçla Real Madrid, Girona'ya 13 puan fark atarak zafere ulaştı. 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 87 puana ulaşan Real Madrid, 36. kez La Liga şampiyonu oldu.

Bu zaferle birlikte Real Madrid, son beş sezonda üçüncü kez zirvede yer aldı. Carlo Ancelotti'nin yönetimindeki ekip, kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. Tecrübeli teknik adam, Real Madrid'in 2. kez şampiyonluğuna imza atarken, kariyerindeki 27. kupasını kazanmış oldu.

Real Madrid'in başarısında Jude Bellingham ve Vinicius Junior'un önemi büyük. Bellingham, 26 maçta 18 gol atarken, Vinicius Junior 25 maçta 13 gol kaydetti. Milli futbolcu Arda Güler ise ligde 2 golle takımına katkı sağladı.