Son dakika Fenerbahçe Galatasaray Süper kupa maçında sürpriz! 2 nisanı beklemeden açıkladı

Son dakika Fenerbahçe Galatasaray Süper kupa maçında sürpriz! 2 nisanı beklemeden açıkladı
Son dakika Fenerbahçe Galatasaray Süpre kupa maçında oynayacak mı? 2 Nisan tarihinde alınacak karar öncesi sürpriz kulis geldi. İşte fenerbahçe'nin kararı.

Süper Lig'de milli ara ve seçim arasında tansiyon biraz düşse de Fenerbahçe'de büyük hareketlilik devam ediyor.

Fenerbahçe, 17 Mart tarihinde Trabzon'da Trabzonspor ile karşılaşmış ve karşılaşmadan 3-2lik skorla galip ayrılmıştı. Fakat karşılaşmadan çok maç içerisinde yaşanan saha olayları, maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya atlayan Trabzonspor taraftarları ve Fenerbahçeli futbolcuların taraftarlar ile kavgaları gündemi belirlemişti.

Maçın üzerinden 2 hafta geçmiş olmasına rağmen hala disiplin kuruluna sevk edilmeyen olaylar ve verilecek-verilmeyecek cezalar kamuoyu gündemini uzun süre daha meşgul edecek gibi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un maçın ardından Fenerbahçe Kongre üyelerini olağanüstü toplayıp ligden çekilme yetkisini almak için oylama yapacağını açıklaması da gündeme bomba gibi düşmüştü.

2 Nisanda toplanacak kongre Fenerbahçe yönetimine ve Ali Koç'a gerekli görülürse ligden çekilme ve maçlara çıkmama gücünü verecek mi ve Fenerbahçe 3 Nisan da kendi evinde oynayacağı Adanademispor karşılaşmasına çıkacak mı bunları kongre sonrası öğreneceğiz. Fakat Fenerbahçe cephesinden daha radikal bir hamle geldi

SÜPER KUPA FİNALİNDE YOKUZ

jsf.webp

Bir yandan da daha önce Fenerbahçe ile Galatasaray arasında S.Arabistan'da oynanması planlanan ancak maça saatler kala siyasal baskı ve sebeplerden ertlenen Süper Kupa finalinin 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da oynanacağı TFF tarafından bildirilmişti.

Avrupa Konferans Liginde son turunda Belçika ekibi U.S Gılloise'u eleyerek kupada çeyrek finale yükselen Sarı Lacivertli takım 11 Nisanda yani planlanan Süper Kupa Finalinden yalnızca 4 gün sonra hem kulüp tarihi hem de ülke puanı açısından sonra derece önemli olan çeyrek final eşleşmesinin ilk maçında Olympiakos'la karşılaşmak için Yunanistan'da sahne alacak.

Avrupa takviminin sıkışıklığı sebebiyle TFF'den erteleme isteyen Fenerbahçe bu çağrısına olumlu yanıt bulamamıştı. Her ne kadar TFF bunun sebebini finalin diğer ekibi Galatasaray'ın kabul etmediği gerekçesiyle açıklasa da Fenerbahçe yönetimi bu cevaptan tatmin olmadı

Daha önce defalarca TFF ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe yönetiminin tüm bu yaşananlara cevaben Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa Finaline çıkmayacağı öğrenildi

YA ÇIKILMAYACAK YA DA PAF TAKIM

Bu konuda kesin bir tavır sergileyecek olan Sarı-Lacivertli ekip ya Süper Kupa Finalinde sahada olmayacak ya da paf takımla sahaya çıkıp TFF ye bir mesaj verecek.