Süper Kupa Finalinden Çekilen Fenerbahçe'yi Neler Bekliyor?

Süper Kupa Finalinden Çekilen Fenerbahçe'yi Neler Bekliyor?
Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı 2023 Süper Kupa finalinde 3. dakikada sahadan çekildi. Bu olay sonrasında birçok taraftar Fenerbahçe'ye neler olacağını merak ediyor.

Fenerbahçe, Şanlıurfa'da düzenlenen Süper Kupa finalinde Galatasaray'a karşı geri düşmesinin ardından 2. dakikadan sonra maçtan ayrıldı. Bu çıkış, maçın hakemi Volkan Bayarslan tarafından müsabakanın tatil edilmesiyle sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finalinde sahadan çekilmesi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin vereceği kararlar merak ediliyor.

Bu noktada TFF, ilk olarak müsabaka görevlilerinin raporunu bekleyecek. Ardından Disiplin Kurulu'nun incelemesi başlayacak ve Fenerbahçe'ye muhtemel cezaları belirleyecek.

Süper Kupa ile ilgili talimatlarda "bir takım müsabakaya çıkmazsa" başlıklı ciddi yaptırımlar bulunuyor. Bu durumda söz konusu takım, Süper Kupa ve Türkiye Kupası'ndan men edilebilir ve organizasyon masraflarını karşılamakla yükümlü olabilir. Kulüp yöneticileri de ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Fenerbahçe'ye Uygulanacak Muhtemel Cezalar

  • Süper Kupa ve Türkiye Kupası'ndan Men Edilme
  • Organizasyon Masraflarını Karşılama Yükümlülüğü
  • Para Cezaları ve Hak Mahrumiyeti

Maçın tamamlanamaması nedeniyle kupa seremonisi yapılamadı. TFF'nin resmi açıklamasıyla Galatasaray'ın 3-0 hükmen galip ilan edilmesi ve kupa töreni için yeni bir tarih belirlenecek.