Taha Akgül Yine Avrupa Şampiyonu Oldu

Taha Akgül Yine Avrupa Şampiyonu Oldu

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleşen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı. Taha Akgül, şampiyonanın kritik final müsabakasında Gürcü rakibi Geno Petriashvili ile karşı karşıya geldi. Minderden 5-4'lük skorla galip ayrılan Akgül, peş peşe 4. ve toplamda 11. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanından Tebrik Telefonu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, serbest stil 125 kiloda Avrupa şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Taha Akgül'ü, yayımladığı mesajla tebrik etti. Tebrik mesajında Bakan Bak, şu ifadelere yer verdi:
Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül'ü yürekten tebrik ediyorum. 11. kez Avrupa şampiyonu olarak Türkiye'yi gururlandıran milli güreşçimizin başarılarının devamını diliyorum. Bu büyük başarıya ulaşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bakan Bak, müsabaka sonrası şampiyon güreşçi Taha Akgül'ü telefonla arayarak tebrik etti.

Taha Akgül: Yükümüz Çok Ağır

Müsabaka sonrası basın mensuplarına açıklamalar yapan milli güreşçi Taha Akgül, "11. şampiyonluk, çok özveri ve emek gerektiriyor. Eşimle, arkadaşlarımla konuşamıyorum, yemek yiyemiyorum. Çok zorlu bir süreç. Yükümüz oldukça ağır. 10 ile 11 arasında benim için çok büyük bir fark yok. Ne olursa olsun, bir şampiyonaya katılıyorsak, emek veriyorsak, orada altın madalya ile bitirmek en büyük hedefimiz. Misyonumuz ve görevimiz var. Grekoromen şampiyon olduk. Serbest takım olarak şampiyonluk elde ettik. Kadınlar ikinci sırada yer aldı. Serbest güreşte tarihi günler yaşıyoruz. Olimpiyat önemli. Haftaya kampa gireceğiz, çalışmalara devam edeceğiz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Bu yaz düzenlenecek olan Olimpiyatlar için ise Akgül, "Aynı rakiplerimle karşılaşacağım. Gürcü güreşçi yine rakibim olacak. Olimpiyat atmosferi çok farklı bir deneyim. Ben bu atmosferi daha önce yaşadım, zira olimpiyat şampiyonluğum ve olimpiyat üçüncülüğüm var. Bu atmosferi başarıyla kaldırabileceğime inanıyorum. Yeter ki iyi bir hazırlık süreci geçireyim. İnşallah hedefim, olimpiyatlarda bir kez daha altın madalya kazanmak olacak." dedi.