Tarihi Derbiye Saatler Kaldı: Galatasaray-Fenerbahçe Muhtemel 11'ler

Tarihi Derbiye Saatler Kaldı: Galatasaray-Fenerbahçe Muhtemel 11'ler
Sezonun bitmesine bir hafta kala Süper Lig'de şampiyonluğu belirleme ihtimali olan derbiye geri sayım başladı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği bu tarihi maç futbolseverler tarafından sabırsızlık bekleniyor.

Süper Lig'de sezonun bitimine bir hafta kala, Galatasaray ve Fenerbahçe, tarihi bir derbiyle karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, hem 100 puan barajını aşıp tarihe geçmek hem de 24. şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkarken, Fenerbahçe'nin tek hedefi galip gelerek şampiyonluk umutlarını son haftaya taşımak.

Galatasaray, 99 puanla Süper Lig'de puan rekorunu kırmış durumda. Sarı-kırmızılılar, bu tarihi maçta alacakları 1 puanla hem şampiyonluğu garantileyecek hem de 100 puan barajını tarihte ilk kez aşacak. Bu dev mücadele, saat 19.00'da RAMS Park'ta oynanacak.

Buruk ve Kartal'ın Hesaplaşması

Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Okan Buruk, çıktığı sekiz derbide altı galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi yaşadı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu hedefleyen Buruk, Fenerbahçe'ye karşı ise üç galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

Fenerbahçe'nin başında bulunan İsmail Kartal ise 10 derbide yedi galibiyet, iki beraberlik yaşadı ve tek yenilgisini Galatasaray karşısında aldı.

Ezeli Rakiplerin Tarihi Rekabeti

Galatasaray ve Fenerbahçe, tarihte 400. kez karşı karşıya gelecek. Rekabetin başlangıcı, 17 Ocak 1909'da Papazın Çayırı'nda oynanan maça kadar uzanıyor. Bu süreçte Fenerbahçe, 148 galibiyetle önde bulunurken, Galatasaray 128 kez galip geldi. Fenerbahçe, gol sayısında da 540-497 üstünlüğe sahip. Lig maçlarında ise Fenerbahçe, 133 maçta 52 galibiyetle Galatasaray'ın 37 galibiyetine karşı üstün durumda. Ancak son 10 maçta Galatasaray beş kez kazanırken, Fenerbahçe iki kez galip gelebildi.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Sanchez, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, Djiku, Ferdi, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.