TFF, Seçim Tarihi İçin Yeni Açıklama Yaptı

TFF, Seçim Tarihi İçin Yeni Açıklama Yaptı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), merakla beklenen seçimli mali genel kurul tarihini açıkladı. 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul için TFF, kulüplerin sağduyulu tutumlarıyla alınan kararın altını çizdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Mali Genel Kurul'un tarihinin öne çekilmesi talebinin, kulüplerin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumu sebebiyle amacına ulaşamadığını duyurdu. TFF imzalı açıklamada, Türk futbolunun amir kurumu olarak görevlerini sürdüreceklerini vurguladı.

TFF'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk futbolunun amir kurumu olan TFF, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kanunları ile belirlenmiş, FIFA ve UEFA'ya bağlı uluslararası bir kurum olarak görev ve yetkilerini sürdürecektir."

Açıklamada, bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarının bahane edilerek TFF'ye karşı çıktığı ve kurumsal yapının zayıflatılmaya çalışıldığı belirtilerek, bu tür girişimlerin Türk futboluna ihanet olduğu vurgulandı.

TFF, Türkiye'deki futbol ailesinin doğru bilgilendirilmesi için şeffaf bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğini ve kulüplerin kötü niyetli manipülasyonlara karşı destekleneceğini belirtti.

Son olarak TFF'nin seçimli mali genel kurulunun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacağı ve Türk futbolunun ortak menfaatlerinin korunmasında büyük çoğunluğun sağduyulu tutumunun önemine vurgu yapıldı.