TFF'den Yeni Karar: Yabancı VAR Hakemleri Kritik Maçlarda Görev Alacak!

TFF'den Yeni Karar: Yabancı VAR Hakemleri Kritik Maçlarda Görev Alacak!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA ve Avrupa'nın beş ülke federasyonu ile yaptığı önemli görüşmelerin ardından, bu sezonun sonuna kadar kritik karşılaşmalarda yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA ve Avrupa'nın beş büyük ülke federasyonu ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından önemli bir karar aldı. Bu sezonun sonuna kadar kritik maçlarda yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı duyuruldu.

TFF'nin yaptığı açıklamada, "TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi" ifadeleri yer aldı.

TFF tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

" Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek.

TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak."

Yabancı Hakemlerin Görev Yapacağı Maçlar

  • Ankaragücü- Gaziantep Futbol Kulübü
  • Fatih Karagümrük-Fenerbahçe
  • Alanyaspor-Galatasaray