UEFA, EURO 2024'te Kadro Sayısını Artırıyor

UEFA, EURO 2024'te Kadro Sayısını Artırıyor
UEFA, 2024 yılında Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası için takım kadrolarındaki oyuncu sayısını artırmayı düşünüyor.

UEFA, 2024 yılında Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na yönelik büyük bir yenilik üzerinde çalışıyor.

Organizasyonun resmi haber kaynaklarından alınan bilgiye göre takımların oyuncu kadrolarında önemli bir artış yapılması gündemde. Önceki turnuvalarda kadroda 23 oyuncu bulunmasının yerine bu sefer 26 oyuncu bulundurma imkanı sağlanacak.

Bu radikal değişiklik önerisi, ilk olarak iki hafta önce Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen ve Avrupa'nın dört bir yanından teknik direktörlerin katıldığı bir toplantıda ortaya atıldı. Teknik direktörler, turnuvanın daha rekabetçi ve stratejik olabilmesi için bu tür bir değişikliği destekledi.

Daha sonra geçtiğimiz Pazartesi günü toplanan UEFA Ulusal Müsabakalar Komitesi, yapılan öneri lehinde oy kullandı. Böylece, EURO 2024'ün oyuncu kadro kurallarında bir değişikliğe gidilmesi yönünde önemli bir adım atılmış oldu.

Hâlâ kesinleşmeyen bu değişiklik için son sözü UEFA'nın Yürütme Komitesi (EXCO) söyleyecek. Komitenin önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıda bu öneriyi değerlendirip, nihai kararı vermesi bekleniyor.