Wilfried Zaha Geri Dönebilir

Wilfried Zaha Geri Dönebilir

Yarıştığı üç kulvarda da başarılı bir performans sergileyen Galatasaray, sezon başında transfer ettiği yıldız oyuncularla dünya çapında büyük ilgi çektti. Mauro Icardi, Hakim Ziyech, Davinson Sanchez, Tanguy Ndombele ve Tete gibi birçok tecrübeli futbolcuyu kadrosuna dahil eden Galatasaray'ın, en dikkat çeken transferlerinden biri de Wilfried Zaha’ydı. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile de adı sık sık anılan Fildişili yıldızı kadrosuna katarak büyük yankı uyandırmıştı. Galatasaray, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Zaha'ya 2 milyon 330 bin Euro imza parası ve yıllık 4 milyon 350 bin Euro ücret ödeneceğini açıklamıştı. Zaha, geçtiğimiz ay düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda o dönemki teknik direktör Jean-Louis Gasset tarafından kadroya dahil edilmemişti. Gasset ile yollarını ayırmasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen Emerse Fae, Wilfried Zaha hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘’Seçim Herkese Açık’’

Fae, tecrübeli futbolcunun milli takıma geri dönebileceğini ifade ederek, "Seçim herkese açık, kulüpte iyi performans sergilediğiniz andan itibaren herkes seçilebilir." dedi. Emerse Fae, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim için, personeller için, en önemli şey ruh halidir. Kolektif olan her zaman önce gelecektir. Ruh halimiz sayesinde Afrika Kupası'nı kazandık."

‘’Zaha Geri Dönebilir’’

"Seçim süreci herkesin katılımına açık, ancak kolektif anlayışa uymayan oyuncular kendilerini elemiş olacaklar." ifadelerini kullanan 40 yaşındaki teknik direktör, "Yani, Wilfried Zaha geri dönebilir. Bazı oyuncularla, hatta Afrika Kupası kadrosunda yer alanlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz ve ardından takım için en uygun seçimleri yapacağız." şeklinde konuştu. Fildişi Sahili Milli Takımı formasını 31 kez giyen Wilfried Zaha, 5 gol attı. Sezon başında Galatasaray'a transfer olan başarılı futbolcu, sarı-kırmızılı takımın formasını giydiği 32 maçta ise fileleri 10 kez havalandırarak, 5 asistle takımına katkı sağladı.