"Takım ile taraftar birleştiği an süper güç olur"

"Takım ile taraftar birleştiği an süper güç olur"

Tolgay Ataokay

Haberin Adresi

Hikmet Karaman Haberin Adresi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Yeşil Beyazlılar'ın Antalyaspor karşısında aldığı mağlubiyete kısaca değinen tecrübeli çalıştırıcı, “Oyun anlamında gerçekten sıkıntılı bir maçtı' dedi. Bursaspor'un güçlü bir camia olduğunun sözlerine ekleyen Karaman; “Ligde iniş-çıkışlar oluyor. Zaman zaman bu gibi durumlar olur ancak güçlü camialar bu gibi durumlardan çıkmasını bilir. Bursaspor'un kendine güvenir bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor” dedi.

FUTBOLCU CAMİANIN DEĞERİNİ BİLMELİ

Bir kulüpte yabancıların çoğalmasının takım kültürünü değiştirdiğini belirten Karaman; “Bursaspor, Trabzonspor gibi altyapı geleneği olan kulüplerin, camiayı bilen, değerini anlayan futbolcularla yoluna devam etmesi gerekiyor. Şampiyonluk döneminde şehrin havasını koklayan bir takım vardı ve altyapıdan da birçok oyuncu bulunuyordu. Biz de Bursaspor'da görevdeyken bunu yapmak istedik. 21 oyuncuyu altyapıdan çıkardık. 3-4 oyuncuyu entegre etmeye çalıştık. Mesela pilot takıma gönderilen Ertuğrul Ersoy'u Rizespor'a aldık kiraladık. Hatta Ertuğrul'u 15 yaşında A Takım'da ilk kez antrenmana çıkaran da biziz. Biz bu hamleyi yapmasaydık belki de kaybolup gidecekti, şimdi A Takım oyuncusu” açıklamasını yaptı.

HER SENE 3-4 GENÇ ENTEGRE EDİLMELİ

“Bursaspor'da müthiş bir altyapı var” diyerek sözlerine devam eden Hikmet Karaman; “Her sene 3-4 oyuncuyu A Takım'a entegre etmek gerekiyor. Takım ruhunun taraftarla birleştirilmesi çok önemli ve Bursaspor'un bunu yapabilecek potansiyeli bulunuyor” ifadesini kullandı. Yeşil Beyazlı takımın oyun stili ile ilgili de açıklamada bulunan tecrübeli çalıştırıcı; “Taraftar kaybetmeyen, kaybetse de sahada mücadele eden, bu mücadele sebebiyle alkışı hak eden bir takım istiyor” ifadelerini kullandı.