TEİAŞ’IN YAPTIĞI KESİNTİYİ FIRSAT BİLEN DEDAŞ, TRAFOLARA BAKIM YAPTI

TEİAŞ’IN YAPTIĞI KESİNTİYİ FIRSAT BİLEN DEDAŞ, TRAFOLARA BAKIM YAPTI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ), yürüteceği çalışmalar nedeniyle 8 saati bulan elektrik kesintisi yapmasını fırsat bilen Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü, hafta sonu bakım-onarım çalışması yaptı. Böylece, bakım ve onarım çalışmaları için yeniden elektrik kesintisi yapılmasına gerek kalmadı.
TEİAŞ, Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde yapımı devam eden 400 yataklı Devlet Hastanesi’ne enerji hattı çekmek için Şanlıurfa Trafo Merkezi’nde çalışma başlattı. TEİAŞ, yaptığı bu çalışma için önceden bildirimde bulunarak Şanlıurfa’nın birçok noktasında 8 saati bulan enerji kesintisi yaptı. TEAİŞ’ın uyguladığı elektrik kesintilerini fırsat bilen Dicle EDAŞ ekipleri de daha önce belirledikleri noktalarda, bu süre içerisinde bakım ve onarım çalışması yaptı. Dicle EDAŞ ekipleri, Sırrın ve Eyyübiye’de bulunan indirici merkezlerinde bulunan trafoların bakımını gerçekleştirdi. Ayrıca birçok noktada iletkenlerde ortaya çıkan sarkmalar giderilirken, birçok noktada ise izolatörler değiştirildi.
BAKIM VE ONARIM İÇİN YENİDEN KESİNTİ YAPILMAYACAK
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü Sistem İşletme Yöneticisi Yusuf Kara, TEİAŞ’ın yaptığı bu kesintiyi, kendileri açısından fırsata çevirdiklerini belirterek, yeniden kesinti yapmaya gerek duymadan bakım ve onarım çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Yaptıkları bu çalışmalarla elektrik kesintilerini en aza indirmek için çalıştıklarını da kaydeden Kara, toplam 74 kişiden oluşan 30 ayrı ekip ile bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydetti.