Apple App Store'da Önemli Değişikliklere Gidiyor

Apple App Store'da Önemli Değişikliklere Gidiyor

Apple, App Store'da önemli değişikliklere gitme kararı aldı. Geliştiricilere yeni bir kapı aralayan bu yenilikle ile oyun streaming servisleri, mini uygulamalar ve sohbet robotlarıyla yapılan konuşmalara odaklanan yeni uygulama içi deneyimlere olanak tanınıyor. Geliştiriciler artık kataloglarında bulunan tüm oyunları veya içerikleri tek bir uygulama içinde birleştirebilecekler. Bir diğer büyük değişiklik ise App Store dışından uygulama yükleme imkanının sunulması. Bu özellikle Xbox Cloud Streaming ve GeForce Now gibi hizmetlerin, daha önce sadece web tarayıcısı üzerinden erişilebilen özelliklerini tam uygulama olarak kullanabileceği anlamına geliyor. Aynı zamanda mini oyunlar ve eklentiler gibi yeni uygulama içi deneyimler de geliştirilebilecek.

Üçüncü Taraf Mağazalara Kapılar Açılıyor

Bu radikal değişikliklerin bir kısmı, Avrupa Birliği'nin baskısı altında gerçekleşecek. AB'nin Dijital Pazarlar Yasası, Apple'ı zorlayarak şirketi işletim sistemi üzerinden üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermek zorunda bıraktı. Bu adım App Store'un iPhone uygulamalarının tek distribütörü olma özelliğini ortadan kaldıracak.

Alternatif Tarayıcı Motorları İle Çeşitleniyor

iOS 17.4 ile birlikte Apple, alternatif tarayıcı motorlarına izin verme kararı aldı. Şu ana kadar sadece Safari'nin Webkit motoru kullanılabilen iOS'te artık Google Chrome, Microsoft Edge, Brave, Arc, Opera ve diğer birçok tarayıcıda kullanılan Chromium motorunu geliştiriciler serbestçe kullanabilecekler. Ancak bu değişikliklerin bazıları sadece Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olabilir.

Değişiklikler Mart Ayında Gelecek

Yenilikler, kullanıcılara ve geliştiricilere daha geniş bir oyun alanı sunarken iOS 17.4 güncellemesiyle birlikte Mart ayında resmi olarak kullanıcılarla buluşacak.