Huawei Net Karını Dünya Çapında 2 Kat Artırdı

Huawei Net Karını Dünya Çapında 2 Kat Artırdı
Çin merkezli teknoloji devi Huawei, 2023 yılında akıllı telefon ve otomobil işlerindeki başarılı performansıyla kârını ikiye katladığını duyurdu.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, 2023 yılında akıllı telefon ve otomobil işlerindeki büyüme ile kârını ikiye katladığını açıkladı.

Huawei'nin net kârı, yıllık bazda %144,5 artarak 87 milyar yuana (12 milyar dolar) yükseldi. Şirket ayrıca yıllık gelirin %9,6 artarak 704,2 milyar yuana (99,18 milyar dolar) çıktığını bildirdi. Huawei'ye göre bazı işletmelerin daha kaliteli operasyonları ve satışları karlılığı artırdı. Şirketin 2022'deki net kârı, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle %69 düşmüştü.

Telekomünikasyon devi, ağustosun sonlarında Çin pazarında Mate 60 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle akıllı telefon segmentine dönüş yaptı.

Şirketin dördüncü çeyrekte ülkedeki Huawei akıllı telefon sevkiyatlarındaki yüzde 47'lik artışı, şirketi pazar payı açısından Xiaomi'nin önünde dördüncü sıraya yerleştirdi.

Apple'ın sevkiyatlarda yıllık yüzde 6 büyümeyle ilk sıradaki yerini koruyor. ABD'nin Huawei'ye yönelik koyduğu kısıtlamalar nedeniyle şirket, 2019 yılından bu yana ABD pazarına erişemiyordu. Bu nedenle, Huawei'nin Çin'deki güçlü performansı, şirketin uluslararası pazardaki rekabet gücünü sürdürmesine yardımcı oldu.

Ayrıca şirketin akıllı otomobillerle ilgili çözümleri ve elektrikli otomobil üreticilerle yaptığı çalışmalar ile karının artırdığını bildirildi.