Instagram'a Yapay Zekâ Entegre Ediliyor

Instagram'a Yapay Zekâ Entegre Ediliyor
Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, yapay zekâ alanındaki atılımlarına devam ediyor. Meta AI artık Instagram'a entegre edilebilecek ve kullanıcılarla etkileşimde bulunarak çeşitli sohbetler gerçekleştirilebilecek.

Meta, yapay zekâ alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kendi yapay zekâ modelini Instagram platformuna entegre ediyor. Meta AI'nın Instagram'a eklenmesiyle birlikte kullanıcılar çeşitli sorgularına yanıt alabilecek, görseller oluşturabilecek, şiir yazabilecek, öneriler alabilecek hatta ChatGPT gibi pek çok şey yapabilecekler.

Genel amaçlı bir sohbet robotu olan Meta AI, geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya sürüldü. Meta, bu yapay zekâ modelini Facebook Messenger ve WhatsApp gibi diğer uygulamalara da entegre edecek.

Instagram'a Yapay Zekâ Geldi

Instagram'a entegre edilen Meta AI şu anda halka açık olarak test ediliyor. Ancak tüm kullanıcılar için hala erişilebilir değil. Bunun yanında ilerleyen haftalarda bu özelliğin daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşturulması planlanıyor. Meta AI'ı kullanmak isteyenler, Instagram DM'lerinde bulunan arama kutusunu kullanarak erişebilecekler. Meta AI'nın, Instagram arama çubuğuna entegre edilerek hızlı bir erişim sağlaması bekleniyor.

Meta AI ile bir konuşma başlatmak, bir arkadaşınıza DM göndermek gibi olacak. Sohbet arayüzü üzerinden, Meta AI'dan öneriler almak mümkün olacak. Örneğin, Meta AI'dan bir hikâye için başlık önerileri istenebilecek veya komik Reels videoları için içinde kediler olan içerikler talep edilebilecek.

Meta, Instagram'a eklediği yapay zekâ özelliğini diğer platformlarındaki yapay zekâdan ayırmıyor. Yapılan açıklamalara göre Reels önerileri gibi özellikler aslında WhatsApp'a entegre edilen Meta AI üzerinden de istenebiliyor. Dolayısıyla Meta, tüm platformlarına aynı sohbet robotunu yerleştiriyor gibi görünüyor. Meta AI ile yapılabilecekler arasında yukarıda belirtilenlerin yanı sıra spor, seyahat, egzersiz ve beslenme gibi konularda da konuşmalar yapmak bulunuyor.