Meizu Akıllı Telefon Üretimini Bırakıp Yapay Zekaya Yöneldi

Meizu Akıllı Telefon Üretimini Bırakıp Yapay Zekaya Yöneldi

Çin'in öncü teknoloji şirketlerinden biri olan Meizu, stratejik bir değişim kararı alarak akıllı telefon geliştirme faaliyetlerini durdurma yoluna gitti. Şirket, gelecekteki cihazlarını geliştirmek amacıyla artık yapay zekâ alanına odaklanacak. Meizu, yapay zekanın potansiyelinden tam anlamıyla yararlanarak, gelecekteki projelerine odaklanmak üzere "All in AI" (Tamamen Yapay Zekâ) yaklaşımını benimsemeye karar verdi. Xingji Meizu Group'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Shen Ziyu, Meizu'nun 2023 yılında sadece bir cep telefonu şirketi olmaktan başarıyla "ekolojik grup" haline dönüşüm sağladığını açıkladı. Meizu, özellikle etkileyici çoklu terminal deneyimleri geliştirmekte öne çıkıyor. Unbounded Zhixing açık platformu aracılığıyla temel yeteneklerini iş ortaklarıyla paylaştı ve bu sayede MYVU markasını artırılmış gerçeklik gözlükleri konusunda lider konumuna taşıdı.

Meizu Neden Akıllı Telefon Pazarından Çekildi?

Shen, ayrıca akıllı telefon pazarındaki değişikliklere dair açıklamalarda bulundu. Telefonların artık akıcılık, sunulan özellikler ve fotoğraf gibi alanlarda benzer özelliklere sahip olması, tüketicilerin telefonlarını değiştirme sürelerinin daha uzun hale gelmesine neden oldu. Shen'e göre, günümüzde akıllı telefon inovasyonu giderek daha fazla bellek, daha büyük sensörler, daha hızlı şarj gibi sayısal parametrelerle sınırlı kalmış durumda. Meizu, Meizu 21 Pro, Meizu 22 ve Meizu 23 gibi yakın zamanda piyasaya sürülecek modellerin geliştirilmesini durdurarak akıllı telefon sektöründen çekiliyor. Shen, akıllı telefon işinden çekilme kararının Meizu'nun geçmişiyle uyumlu olduğunu belirtiyor. Şirket, daha önce büyüyen akıllı telefon pazarına odaklanmak amacıyla yüksek satış rakamlarına sahip MP3 serisini sonlandırmıştı. Benzer şekilde MYVU akıllı gözlüklerin geliştirilmesi de Meizu'nun geleceğin teknolojisine yönelik yatırım isteğini ortaya koyuyor.

AI İşletim Sistemi ve AI Donanımları Üretecek

Ekip oluşturma, kaynak tahsisi ve ürün planlamayı içeren iki yıllık hazırlık sürecinin ardından Shein, Meizu'nun yapay zekâ alanına tam anlamıyla odaklandığını belirtiyor. Şirketin planları arasında, 2024 yılında yapay zekâ çağına uygun yeni bir mobil işletim sisteminin piyasaya sürülmesi ve bu yılın sonlarında ilk yapay zekâ donanım ürününün pazara sunulması bulunuyor. Önceki Meizu yöneticisi Li Nan, şirketin yeni stratejisini övgüyle karşılayarak, değişimin gelecekteki başarı için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurguladı. Diğer markaların akıllı telefonlardaki yapay zeka özelliklerini sadece bir hile olarak nitelendirdi. Ayrıca, Meizu'nun "büyük dil modelleri için tamamen açık donanım" üzerinde çalıştığını ve bu alanda daha fazla gelişme vadettiğini belirtiyor.