Microsoft ve TomTom Otomobiller İçin Yapay Zeka Destekli Sanal Asistan

Microsoft ve TomTom Otomobiller İçin Yapay Zeka Destekli Sanal Asistan

Microsoft ve TomTom, otomobiller için tamamen entegre ve yapay zeka destekli bir sanal asistan geliştirmek üzere işbirliği yapacaklarını duyurdu. TomTom'un yeni asistanı, sürücülerle gelişmiş sesli etkileşim sağlayarak, navigasyon, rota üzerinde durak bulma, araç içi sistemleri kontrol etme ve sürüş sırasında çeşitli görevleri gerçekleştirme konularında doğal bir sohbet imkanı sunacak.

TomTom'un yapay zeka destekli otomotiv asistanı, Microsoft'un Azure Cosmos DB ve Azure Cognitive Services gibi ürünlerinden yararlanacak. Ayrıca OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT gibi büyük dil modelleri de kullanılarak, sürücülerin daha interaktif ve kişisel bir deneyim yaşamaları hedefleniyor.

Yeni asistanın, farklı otomobil üreticilerinin sunduğu çeşitli arayüzlerle entegre edilebileceği ve her bir otomobil markasının özgün kimliğini koruyacağı belirtiliyor. TomTom, teknolojisinin, şirketin modüler araç içi bilgi-eğlence platformu olan Digital Cockpit'e entegre edileceğini ve bu sayede çeşitli otomobil firmalarının bu yeniliği araçlarında kullanabileceğini vurguluyor.

Mercedes'in haziran ayındaki duyurusunun ardından, TomTom'un yapay zeka destekli otomotiv asistanı, CES 2024'te sergilenecek. Bu etkinlikte asistanın gerçek dünya kullanımı ve işleyişi hakkında daha fazla bilgi edinilecek.