Netflix 2024'te Yeni Fiyat Artışlarına Hazırlanıyor

Netflix 2024'te Yeni Fiyat Artışlarına Hazırlanıyor

Netflix, 2023 yılında küresel ve Türkiye pazarında fiyat artışlarına gitmiş ve 2024'te de büyüme hedeflerini sürdürerek daha fazla fiyat artışı yaşanabileceğinin sinyallerini vermeye devam ediyor. 2023 yılında Türkiye'de bir dizi zam uygulayan Netflix, 2024'te de büyüme hedeflerini gerçekleştirmek adına fiyat artışlarına devam edebilir. Türkiye'deki aboneler için fiyatlar zaten kısa bir süre önce artmıştı. Şirket, kullanıcılarına sunduğu hizmeti geliştirdikçe ve büyüttükçe, zaman zaman üyelerinden biraz daha fazla ödeme yapmalarını isteyeceğini belirtiyor.

Fiyat Artışları Neleri İçeriyor?

2022'de Temel planını 9 dolardan 10 dolara çıkaran Netflix, Ekim 2023'te ise Premium Özel planını 20 dolardan 23 dolara yükseltmişti. Türkiye için güncel fiyatlar şu şekilde: Temel plan 120 TL, Standart plan 177 TL ve Özel plan 230 TL. Firma küresel pazarda fiyat artışlarını 4K yayın ve oyun gibi ek özelliklere bağlıyor. Ayrıca reklam destekli planlarla kullanıcıları çekebilmeyi hedefliyor. Ancak Türkiye'de henüz reklam destekli plan bulunmuyor.

Reklamsız Temel Planın Yerine Reklamlı Plan Geliyor

ABD, Kanada ve İngiltere'den başlayarak reklamsız Temel planını kaldıran Netflix, yerine reklamlı Temel planı sunmaya başladı. Bu planla birlikte fiyatlar dolaylı olarak yüzde 55 artarken, kullanıcıların reklamlı plana ilgi gösterdiği belirtiliyor. Önümüzdeki aylarda ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kore, Meksika ve İspanya'da reklamsız Temel planın yerine reklamlı planın getirileceği ifade edildi. Yeni kayıtların yüzde 40'ının reklamlı plana yönelmesi, Netflix'in bu stratejide başarılı olduğunu gösteriyor. Toplam 260 milyon abonenin 23 milyonu ise reklam destekli planı tercih ediyor.