TikTok Sosyal Medya Gelirlerinde Rekor Kırdı

TikTok Sosyal Medya Gelirlerinde Rekor Kırdı

Sosyal medya devi TikTok, kullanıcıların satın aldığı ve gönderdiği parasal hediyelerle adeta bir gelir rekoru kırdı.

İlk dönemlerinde sadece eğlence amacı taşıyan mobil uygulamaların, gelir kaynağına dönüşme potansiyelini ortaya koyan TikTok, 2023 yılı itibariyle kümülatif olarak 10 milyar dolar gelir elde ederek oyun dışı uygulamalarda zirveye oturdu.

TikTok, 2021 yılında 2.7 milyar dolarlık gelirle dikkat çekerken 2022'de bu rakamı 6 milyar dolara çıkardı. 2023 yılı itibariyle ise geliri 10 milyar doları aşarak yüzde 61'lik bir artış yaşandı.

Bu başarı mobil dünyada bilinen isimleri, YouTube ve Tinder'ı geride bıraktı. YouTube yıllık 3 milyar dolar, Tinder ise yıllık 2 milyar dolar gelir elde edebiliyor.

En fazla geliri ABD kullanıcılarından ve Çin'deki iOS kullanıcılarından elde eden TikTok, Suudi Arabistan, Almanya, İngiltere ve Japonya gibi pazarlarda da büyük başarı elde etti.

Kullanıcılar, TikTok paralarını satın alarak içerik oluşturuculara gönderiyor ve platform bu işlemden elde ettiği gelirin yarısını alıyor. 

Mobil dünyada 10 milyar dolar kümülatif kazancı geçen oyunlar arasında yer alan Candy Crush Saga, Honor of Kings, Monster Strike ve Clash of Clans'a oyun dışı bir program olarak TikTok da katıldı.

Sosyal ağın gelecek yıl 15 milyar doları geçmesi bekleniyor bu da TikTok'un hızla büyüyen bir güç olduğunu gösteriyor.