WhatsApp Dinlenince Kaybolan Sesli Mesaj Özelliğini Duyurdu

WhatsApp Dinlenince Kaybolan Sesli Mesaj Özelliğini Duyurdu

Meta şirketi tarafından desteklenen popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini daha da artırmak amacıyla sesli mesajlar için dinlenince kaybolma özelliğini tanıttı. Daha önce 2021 yılında fotoğraflar ve videolar için getirilen "Bir Kez Görüntüle" özelliği, artık sesli mesajları da kapsayacak şekilde genişletildi.

WhatsApp, yeni özelliği duyururken yayınladığı açıklamada; "Mesajlarınıza ilave bir gizlilik katmanı eklemek için, 2021 yılında fotoğraf ve videolar için Bir Kez Görüntüle özelliğini kullanıma sunmuştuk. Bugün, karşıdaki kişi dinledikten sonra kaybolacak bir sesli mesaj gönderebileceğinizi bildirmekten heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar artık sesli mesajlarını bir kere dinlenebilecek şekilde ayarlayabiliyorlar. Sesli mesajlar dinlendikten sonra otomatik olarak siliniyor, bu da kullanıcılara daha fazla gizlilik ve kontrol sağlıyor. WhatsApp, özellikle hassas bilgilerin paylaşılması durumunda kullanıcıların bu özelliği kullanarak daha güvenli bir iletişim kurmalarını amaçlıyor.

Tek Seferlik İşaretlemesi Yapılacak

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak sesli mesajlar açıkça "tek seferlik" simgesiyle işaretlenerek, karşı tarafın sesli mesajın türünü anlamasına olanak tanıyor. Ayrıca bu özellik, tüm kişisel mesajların varsayılan olarak uçtan uca şifrelemeyle korunduğu WhatsApp'ta da geçerli. Yani, sohbetlerinizin içeriğini Meta veya başka bir taraf okuyamıyor.

Sesli mesajlarını bu özellikle korunan modda göndermek isteyen kullanıcılar, basit adımları takip ederek bunu gerçekleştirebilirler. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açan kullanıcılar, kayıt simgesini basılı tutup "Tek seferlik" simgesine dokunarak bu özelliği etkinleştirebilirler.

Kaybolan sesli mesajları gönderildikten sonraki 14 gün içinde dinlemek gerekiyor. Aksi takdirde ilgili medya veya sesli mesaj, süresi dolması nedeniyle sohbetten siliniyor. Bu özellik, kullanıcıların gönderilen içerikleri iletememesini, kaydedememesini, paylaşamamasını ve yıldız ekleyememesini sağlıyor, böylece gizlilik daha da güçlendirilmiş oluyor.