Zamanda Yolculuğun Formülü Bulundu mu?

Zamanda Yolculuğun Formülü Bulundu mu?
Amerika Birleşik Devletleri'nde teorik fizikçi olan Ron Mallett, yaptığı açıklamada zamanda yolculuğun sırrını çözdüğünü iddia etti.

Açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri'nden teorik fizikçi Ron Mallett, zamanda yolculuğun sırrını çözdüğünü iddia etti.

Uzun yıllardır zaman yolculuğunun mümkün olup olmadığına ve eğer mümkünse ne tür sonuçlar doğurabileceğine dair tartışmalar devam ederken, bir astrofizikçi bu sırrın çözüldüğünü iddia ediyor.

Ron Mallett, 10 yaşında babasını kaybettikten sonra kitaplara sığınarak zaman yolculuğu kavramına ilgi duymaya başladı. H.G. Wells'in "Zaman Makinesi" gibi eserlerle büyülenen Mallett, geçmişe giderek babasını tekrar görebileceği bir zaman makinesi icat etme hayalini gerçekleştirmek için hayatını adadı. Astrofizikçi olarak çalışan Mallett, zaman yolculuğunun temelini kara delikler üzerine kuruyor.

Uzay-zaman dokusunun tek yönde akışını kabul etsek de Ron Mallett'a göre dönen bir kara deliğin yarattığı muazzam kütleçekimi girdapları, zamanın tersine akmasına neden olabilir. Mallett'in teorisine göre dönen bir kara deliğin muazzam kütleçekimi girdapları yaratabilir ve bu girdaplarda zaman tersine akabilir. Kara deliklerin oluşturduğu yoğun kütleçekimi alanı, zamanın döngüler halinde akmasına ve hatta geriye doğru gitmesine neden olabilir.

Fizikçi Ron Mallett, zaman makinesi fikrinin kütleçekimi kontrol edebilen ve "sürekli dönen yoğun bir ışık demeti" etrafında şekillendiğini belirtiyor.

Mallett'ın denklemlerine dayanarak üretilecek bir cihazın, lazer ışıklarından oluşan bir halka kullanarak kara deliğin uzay-zamanı bozan etkilerini taklit ederek çalışacak.

zaman-yolculugu2.jpg

Bilim insanları bugüne kadar laboratuvar ortamında birkaç kere kara delik simülasyonları oluşturmayı başardılar. Ancak Ron Mallett'ın bahsettiği gibi gerçekliği etkileyecek düzeyde bir çekime sahip bir şey henüz yapılmadı. Mallett'ın denklemlerine dayanarak üretilecek bir cihazın gerçekleştirilmesi için ciddi engellerin olduğu da belirtiliyor.

Astrofizikçi, zaman yolculuğunun teoride mümkün olduğunu belirtse de kendisinin de belirttiği gibi böyle bir cihazın mevcut kaynakların çok ötesinde enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca böyle bir makinenin büyüklüğünü tahmin etmek de şu anda mümkün görünmüyor.

Ron Mallett'ın zaman makinesi teorisinin gerçekleşmesi durumunda karşılaşılacak sınırlamalardan biri, cihazın çalıştırılmasından önceki zaman dilimlerine gidemeyecek olması olarak belirtiliyor. Mallett, "Geriye bilgi gönderebilirsiniz ama sadece cihazı çalıştırmaya başladığınız noktaya kadar geri gönderebilirsiniz" şeklinde açıklıyor. Bununla birlikte, bu makinenin sadece geçmişe doğru tek yönlü olarak çalışacağını söylüyor.