Tuvalette doğurduğu bebeği atan anneden şok sözler!

Tuvalette doğurduğu bebeği atan anneden şok sözler!

Anne Refika Gülkan A., "Bebeği ailem duysaydı facia olurdu. Çok pişmanım" dedi. Mahkeme annenin tahliye istemi reddedip duruşmayı erteledi.
Olay, geçtiğimiz 11 Ocak’ta Konak İlçesi Halil Rıfatpaşa Caddesi üzerinde, apartmanlar arasındaki boş alanda meydana geldi. Vatandaşlar, boş arsada yeni doğmuş bir bebeğin hareketsiz yattığını görünce durumu yetkililere bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme aldı, ancak bir ize ulaşamadı. Kapı kapı dolaşıp bölgede hamile kadın sorgusu yapan polis, bebeğin cesedinin bulunduğu binanın 4’üncü katında bir kadının hamile olduğu bilgisine ulaştı. Savcılıktan alınan izin sonrası eve giden polis acı gerçekle karşı karşıya kaldı. Evde özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Refika Gülkan A.’yı buldu. Polisleri karşısında görünce olayı kabul eden anne, gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Refika Gülkan A., hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

KARNIMDAN KLOZETE DÜŞTÜ

Refika Gülkan A., Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim önüne çıktı. Duruşmada ifade verirken sürekli gözyaşı döken Refika Gülkan A., bunalım sonucu bu olayı yaptığını, şimdi çok pişman olduğunu söyledi. Anne Refika Gülkan A., ifadesinde, "2008 yılında geçirdiğim trafik kazası sonucu, beynimde hasar oluştu. Bu olayın ardından dengem bozuldu. Kendimi boşlukta hissettim. Aileme bir çok şeyi anlatamadım. Bir erkek arkadaşım vardı, ondan hamile kaldım. Ondan ayrıldım. Bu benim psikolojimi bozdu. Olay günü kabız sancım tuttuğunu zannedip, tuvalete gittim. Bebek karnımdan birden klozete düştü. Baktığımda, ağlama sesi gelmiyordu. Annemin bu manzarayı görmesi benim ölümümden çok kötü olacaktı. Anneme seslenmedim. Ağabeyime söylerse, aile faciası yaşanırdı. Ben de balkondan aşağıya attım. Sonra da gidip yatağa yattım. Cinsiyetini bile bilmiyordum, polislerden öğrendim. Kasti bir şey yapmadım. Çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın ruh sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda müşahede altına alınmasına, tahliye isteminin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.