Ukrayna'da 220 Rus askeri öldü

Ukrayna'da 220 Rus askeri öldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin muhalifi olan ve şubat ayında Moskova'da silahlı saldırı sonucu ölen Boris Nemtsov'un öldürülmeden önce üzerinde çalıştığı Ukrayna raporu açıklandı.
Rapora göre Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara askeri teçhizat sağlamak için şimdiye kadar 1.04 milyar dolar harcadı, Ukrayna'daki çatışma bölgesinde 220 Rus askeri öldü.
Şubat ayında Moskova’da vurularak öldürülen Nemstov’un hazırladığı rapor, partisi ve gazetecilerin yardımıyla tamamlandı. Rapor, askerlerin aileleri hakkındaki bilgi ve onlarla yapılan röportajlar içeren açık kaynaklı bir doküman niteliğinde.
Nemstov’un yardımcılarından Ilya Yashin Ukrayna ile yürütülen savaşın tüm Rusya halkına karşı işlenmiş bir suç olduğunu savunarak ‘tarihin Putin’i Rusya ve Ukrayna halklarını düşmanlaştırdığını yazacağını öne sürdü.
Kremlin sözcülüğünce yapılan açıklamada raporda yer alan bilgiler reddedilirken Putin’in Ukrayna’da muvazzaf asker bulunmadığı fakat eski askerlerin yer aldığı yönünde açıklamalar yaptığı belirtildi.