269 Kişinin Hayatını Kaybettiği Rönesans Rezidans Davası Başladı

269 Kişinin Hayatını Kaybettiği Rönesans Rezidans Davası Başladı
Hatay'da 6 Şubat depreminde çöken Rönesans Rezidans'ın ilk duruşması görülmeye başlandı.

Hatay'da 6 Şubat depreminde çöken Rönesans Rezidans davası başladı. "Cennetten Köşe" sloganıyla satılan binada 269 kişi hayatını kaybetti. Davada, 4’ü tutuklu, 1’i firari, 8 sanık hakkında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Hatay'da 6 Şubat depreminde yıkılan Rönesans Rezidans'ta 269 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Kazada, Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, milli hentbolcu Cemal Kütahya da aralarında bulunuyordu.

Müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketinin yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan, yapı denetim şirketinin müdürü ve şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklandı.

ronesans-rezidans2.jpg

Davanın başlamasıyla birlikte tutuklu sanıkların kimlik tespitleri yapıldı ve savunmalarına başlandı.

Depremde ablası ve yeğenini kaybeden Cemile İncili, ablası ve yeğeninin cenazelerine hala ulaşamadığını belirtti. İncili, enkazda detaylı arama yapılmadığını düşündüklerini ve mezarların açılarak tekrar DNA örnekleri alınmasını istediklerini ifade etti.