Birlikte Olmayı Reddeden Sevgilisini Öldürdü

Birlikte Olmayı Reddeden Sevgilisini Öldürdü
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kamyonetin uçurumdan yuvarlandığına dair ihbar üzerine olay yerine giden ekipler, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın cansız bedeniyle karşılaştı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan dehşet verici olayda, erkek arkadaşının birliktelik teklifini reddeden genç kız vahşice öldürüldü.

18 Mayıs gecesi, Gölcük ilçesinde bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, Rümeysa Meriç Özcan’ın (18) cansız bedeniyle karşılaştı. Kamyonetin yanında hareketsiz yatan genç kızın boynunda ip bulunması, olayın basit bir kaza olmadığını ortaya koydu. Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri derhal bir soruşturma başlattı.

Olayın Ortaya Çıkışı ve Soruşturma

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarla başlayan soruşturma kapsamında, Rümeysa Meriç Özcan'ın ölümüne dair detaylar gün yüzüne çıkarıldı. Ekiplerin yaptığı incelemelerde, genç kızın vücudunda darp izleri ve boynunda ipin neden olduğu kesikler tespit edildi.

Olay günü Rümeysa Meriç Özcan'ın, sevgilisi T.A. (22) ve arkadaşları C.Ç. (20), E.K. (20), Y.A.A. (20) ve K.N.K. (17) ile birlikte olduğu belirlendi.

Şüpheliler gözaltına alındıktan sonra, T.A.'nın genç kızla akşam saatlerinde diğer arkadaşlarından ayrıldığı ve birlikte Gölcük ilçesi Halıdere Mahallesi, Eskiköy Caddesi'ndeki ormanlık alana gittikleri anlaşıldı.

T.A.'nın İtirafı: Redde Tepki ve Cinayet

Emniyetteki sorgusunda T.A., korkunç cinayeti tüm detaylarıyla itiraf etti.

İfadesine göre Rümeysa ile ormanda bir süre vakit geçirdikten sonra ona birliktelik teklif etti. Ancak genç kızın bu teklifi reddetmesi üzerine T.A., sinirlenerek Rümeysa'yı darp etti. Genç kızın başını kamyonetin demirine çarpması sonucu bayıldığını düşünen T.A., panikleyerek olayı kaza süsü vermeye karar verdi. Rümeysa'nın boynuna ip bağlayarak onu kamyonete bindirdi ve aracın vitesini boşa alarak uçurumdan yuvarladı. Ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak sözde kazayı ihbar etti.

Adli Süreç ve Tutuklama

T.A.'nın itirafları doğrultusunda gözaltına alınan şüphelilerden C.Ç., E.K., Y.A.A. ve K.N.K., savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırkenTunay Aydın 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak Gölcük Adliyesi’nde cezaevine gönderildi.

Rümeysa Meriç Özcan'ın cenazesi, Gölcük ilçesi Düzağaç Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.