Bodrum'da Fiyatlar Tavan Yaptı: Bir Tabak Makarna 3 Bin TL Üç Top Dondurma 750 TL!

Bodrum'da Fiyatlar Tavan Yaptı: Bir Tabak Makarna 3 Bin TL Üç Top Dondurma 750 TL!
Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı tatili için ziyaretçileri şok eden fiyatlarla karşılaşıldı. İlçe merkezinde üç top dondurma 750 TL, bir tabak makarna ise 3 bin TL olarak satışa sunuluyor.

Bodrum'a Bayram tatili için giden tatilciler, ilçe merkezinde şaşırtıcı fiyatlarla karşılaştı. Turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 60'larda kalmasıyla birlikte, Bodrum'da bir tabak makarna 3 bin TL, üç top dondurma ise 750 TL'ye satılıyor. Bu fiyatlar karşısında şaşkına dönen tatilciler, Türkbükü halk plajlarının dolup taştığını ancak beach club'ların boş kaldığını gördü.

Bodrum'da yaşayan Yücel Kamzer, "Bodrum çarşı merkezinde 3 top dondurmaya 750 TL, bir tabak makarnaya 3 bin TL, bir bardak çaya ise 90 TL istediklerini duyduk. Şoke olduk. Biz Bodrumlu olarak burada tatil yapma fırsatı bulamazken il dışından ve üstelik asgari ücretli olanlar nasıl tatil yapacak. Kafelerden, restoranlardan bir şey almak mümkün değil, karnımızı doyurmak için süpermarketlerden alışveriş yapıp plaja geliyoruz." dedi.

Ankara’dan tatil için Bodrum'a gelen emekli astsubay Hüseyin Gölaltun ise "Ankara’dan tatile geldim ama tatil şartları her geçen yıl ağırlaşıyor. Bu ekonomik koşullarda tatil yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Umudumuz var, şartların bir gün düzeleceğine inanıyorum." diye konuştu.