Çiftçi Bizans Dönemine Ait Sikkeler Buldu

Çiftçi Bizans Dönemine Ait Sikkeler Buldu
Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi'nde yaşayan çiftçi İsmet Kaya, rutin bahçe işlerini yaparken Bizans dönemine ait sikkeler buldu.

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi'nde yaşayan çiftçi İsmet Kaya, rutin bahçe işlerini yaparken beklenmedik bir keşif yaptı. Traktörünü bahçesini sürmeye başladığı sırada pulluğuna takılan küp, Kaya'nın dikkatini çekti. Küpü incelediğinde ise içinden Bizans dönemine ait altın sikkeler çıktı.

Küpten çıkan altın sikkelerle şaşkına dönen İsmet Kaya, durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen jandarma ve müze müdürlüğü görevlileri, alanda detaylı bir inceleme yaptı. İncelenen sikkelerin toplamda 22 adet olduğu ve Bizans dönemine ait oldukları belirlendi.

sikke-buldu.jpg

Altın sikkeleri bulduktan sonra hemen yetkililere teslim eden İsmet Kaya, bu kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti. "Zeytinlerimiz daha iyi olsun diye traktörümüzle bahçeyi sürüyordum. O esnada çapaya bir tane kırık testi denk geldi, inip baktığımda içinde altın vardı." diyen Kaya, içlerinden 22 tane Bizans dönemine ait altın sikke çıktığını belirtti.

Saçaklı Mahallesi'nin tarihi açıdan zengin olduğunu vurgulayan Kaya, "Biz tarihimizin ortaya çıkması için bunları devletimize teslim ettik." şeklinde konuştu. Çevredeki akrabalarının ve mahalle sakinlerinin de şaşkınlıklarını gizleyemediğini belirten Kaya, telefonlarının o akşam hiç susmadığını dile getirdi.