Dev Soğan Bitkisi Toplayan 2 Kişiye Para Cezası

Dev Soğan Bitkisi Toplayan 2 Kişiye Para Cezası
Van'ın Başkale ilçesinde yasak olduğu halde topladıkları dev soğan bitkisiyle yakalanan 2 İran vatandaşına 774 bin 282 lira idari para cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri, güvenlik güçleriyle işbirliği içinde yaban hayatının ve doğanın korunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri doğa çalışmaları sırasında yol kontrolü sırasında İran vatandaşı 2 kişinin üç çuvalda çok sayıda "dev soğan" (Allium Giganteum) bitkisi taşıdığını belirledi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Gevaş Şubesi ekipleri, yumrularıyla birlikte çıkarıldığı ve doğayı tahrip ederek toplandığı belirlenen bitkilere el koydu.

Ekipler, koruma altına aldıkları bitkileri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Flora Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Ünal'a teslim ederek yeniden dikilmeleri sağlandı.

İran uyruklu 2 şüpheli, bitkileri izinsiz topladıkları gerekçesiyle biyoçeşitliliği tahrip ettikleri iddiasıyla 774 bin 282 lira idari para cezası ile cezalandırıldı.