Eskişehir'de 205 TOKİ Konutunun Anahtarları Teslim Edildi

Eskişehir'de 205 TOKİ Konutunun Anahtarları Teslim Edildi
Eskişehir'in Çifteler ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 205 konut sahiplerine teslim edildi.

Çifteler’de bir düğün salonunda yapılan törende konuşan AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) devletin gururu olduğunu ifade etti.

Nebi Hatipoğlu, inşa edilen konutların kalitesine vurgu yaparak, "Bugün itibarıyla ödemeleri de herhalde 2 artı 1, 3 artı 1 olarak 4 bin lira, 5 bin lira. Böyle bir imkanla, böyle taksitlerle ev sahibi olmak kolay mı? Devletimiz sağ olsun, Cumhurbaşkanımız var olsun. TOKİ'miz, devlet kurumlarımız milletinin, çalışanının, emeklisinin yanında. Allah onlardan bin kere razı olsun diyorum." dedi.

Hatipoğlu, TOKİ'nin Eskişehir'deki yatırım planlarına dikkat çekerek, "Binlerce vatandaşımız TOKİ'den ev almak istiyor. Kuralar çekiliyor. Fakat şu an ki belediye başkanları TOKİ'nin yatırım yapmasını engelliyor. Hepsini mahkemeye veriyor. Sonuçta yapılıyor ama 3-4 sene erteleniyor. İnşallah 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerden sonra hükümetimizle uyumlu bir belediye olarak çalışacağız. En az 25 bin konut, TOKİ olarak Eskişehir'de de hemşerilerimize alınabilir derecede konutlar yapacağız." şeklinde konuştu.

eskisehir-toki2.jpg

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, TOKİ tarafından yapılan konutların hak sahibi vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmalardan sonra hak sahiplerine anahtarlarının teslim edildiği törene çok sayıda vatandaş katıldı.

Çifteler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı ile tören sona erdi.