Haraç Alamayınca Pompalı Tüfekle Taksi Durağını Kurşunladı

Haraç Alamayınca Pompalı Tüfekle Taksi Durağını Kurşunladı
Ankara'da, R.Y. adlı şahsın, bir taksi durağına haraç ve ortaklık talebiyle girdiği talepleri kabul edilmediğinde ise pompalı tüfekle saldırdığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Pursaklar ilçesindeki bir taksi durağında meydana gelen olayda, R.Y. isimli şüphelinin durağın başkanını tehdit edip haraç ve hisse istediği iddia edildi.

Şüpheli, iddiaya göre pompalı tüfekle durağın önüne gelerek içeriye rastgele ateş etti. Ardından, durak önünde bekleyen şoförlerden birini darbetti ve olay yerinden kaçtı. Yere düşen taksi şoförü hafif yaralanırken olay taksi durağının güvenlik kamerasına yansıdı.

Polis ekipleri, şikâyet üzerine R.Y.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelinin Çubuk ilçesindeki arkadaşı A.T.Y.'nin evinde olabileceği ihtimali üzerine adres izlenmeye alındı.

Pursaklar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 Mayıs'ta yaptıkları çalışmalar sonucunda şüpheli R.Y.'nin Çubuk ilçesindeki evde alkol aldığını tespit etti.

Pursaklar Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği baskınla R.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi.

Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından, R.Y. 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kasten yaralama' ve 'Mala zarar verme' suçlarından tutuklandı.