Kahramanmaraş'ta Evlilik Kredisine Yoğun İlgi: 1981 Çift Başvurdu

Kahramanmaraş'ta Evlilik Kredisine Yoğun İlgi: 1981 Çift Başvurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'ne Kahramanmaraş'tan yoğun başvuru gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında sunulan evlilik kredisi yoğun ilgi gördü.

6 Şubat depreminin merkez üssü olan şehir de sadece 42 günde tam 1981 çift bu fırsattan yararlanmak için başvuruda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, proje kapsamında genç çiftlere evlilik sürecinde ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunulduğunu açıkladı. Bu desteğin, evliliklerin daha sağlam bir zemin üzerine oturtulmasına yardımcı olduğuna vurgu yaptı.

Başvuru şartlarına dikkat çeken Bozkurt, çiftlerin 18-29 yaş aralığında olması ve gelirlerinin belirli bir düzeyi aşmaması gerektiğini belirtti. Onaylanan başvurulara 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi sağlandığını aktardı. Ayrıca evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin de sunulduğunu söyledi.

.