Kayseri'deki Bir Kıraathane Kadınlara Tahsis Edildi

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Tavla Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, mahalle kıraathanesinde bir araya gelerek çay içiyor, sohbet ediyor ve okey oynuyor.

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Tavla Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, mahalle kıraathanesinde bir araya gelerek çay içiyor, sohbet ediyor ve okey oynuyor. Muhtar Salman Yıldırım'ın öncülüğünde başlatılan uygulamayla, kıraathane kadınlara ayrıldı ve 15 günde bir tekrarlanacak şekilde planlandı.

Anneler Günü dolayısıyla başlatılan uygulamayla, İbrahim ve Esma Orman'ın işlettiği kahvehanede buluşan kadınlar, evlerinde hazırladıkları lezzetler eşliğinde hem sohbet etti hem de okey oynadı. Bu etkinlik sırasında eşler de kadınları bekleyerek destek verdiler.

kadinlara-tahsis-edildi2.jpg

Muhtar Salman Yıldırım, uygulamanın amacının kadınlara stres atma ve bir arada olma imkanı sağlamak olduğunu belirtti. Yıldırım, "Kıraathaneye kadınlar gelecek, erkekler girmeyecek. Burada oyun oynayacaklar, çay içecekler, stres atıp eve gidecekler. İlgi çok güzel, projelerimiz arasında bunu anlatınca kadınlar çok istemişti, o yüzden bu uygulamayı hayata geçirdik." dedi.

Kıraathaneye gelen kadınlar da uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek, "Bugün erkekleri kovduk buradan, onlar dışarıda. Her gün onlar oynuyordu bugün biz varız." şeklinde konuştular.