Mersin ve Çevre İlleri Çöl Tozları Esir Aldı

Mersin ve Çevre İlleri Çöl Tozları Esir Aldı
Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye'de Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı çöl tozları etkisini göstermeye devam ediyor. Görüş mesafesini azaltan ve hava kalitesini düşüren tozlar, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

Mersin başta olmak üzere Adana, Hatay ve Osmaniye illerini etkisi altına alan Kuzey Afrika ve Suriye kökenli çöl tozları, bölgede görüş mesafesini düşürdü ve hava kalitesini olumsuz yönde etkiledi. Uzmanlar, toz bulutunun etkisinin önümüzdeki üç gün daha devam edeceğini öngörüyor.

Toz taşınımının yoğun yaşandığı Mersin'de sabah saatlerinden itibaren gözle görülür bir bulanıklık hakim oldu. Toros Dağları ve Akdeniz kıyıları bile toz bulutları nedeniyle gözden kayboldu. Şehirdeki vatandaşlar, tozun getirdiği olumsuzluklara karşı maske kullanarak tedbirlerini artırdı.

toz-bulutu-mersini-esir-aldi2.jpg

Yağmur Sonrası Çamur Problemi

Erdemli ilçesinde gece saatlerinde yağan kısa süreli yağmur, durumu daha da zorlaştırdı. Yağmur, havada asılı kalan tozlarla birleşince araçlar ve açık alan mobilyaları çamur tabakasıyla kaplandı. Lokanta işletmecisi Servet Cırık ve diğer esnaflar, mevcut durumun zorluklarını dile getirdi.

Yerel halk toz bulutları nedeniyle günlük yaşamda büyük rahatsızlık duyduğunu belirtiyor. Recep Gül gibi vatandaşlar tozun; yüz, göz ve ağız gibi bölgeleri kapladığını ifade ederek, "Toza karşı en iyi savunma maske" yorumunu yaptı. Esnaf Veysel Babaoğlu ise insanlara yardımcı olabilmek amacıyla ücretsiz maske dağıttığını söyledi.