Teleferik Kazasında Şok Rapor: Cıvatalar Sıkılmamış, Bakım Kağıt Üzerinde Kalmış!

Teleferik Kazasında Şok Rapor: Cıvatalar Sıkılmamış, Bakım Kağıt Üzerinde Kalmış!
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada kazanın gerçekleştiği direkteki cıvataların sıkılmadığı ortaya çıktı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili şok edici detaylar gün yüzüne çıktı. Yapılan bilirkişi incelemesi, kazanın meydana geldiği direkteki cıvataların sıkılmamış olmasını ve bakım işlemlerinin yalnızca kağıt üzerinde yapıldığını ortaya koydu.

Kazada devrilen direğin incelemesini yapan bilirkişiler, direğin birleşim yerindeki cıvataların sıkılmadığını tespit etti.

Teleferiğin yıllık bakımlarını üstlenen Anadolu Teleferik A.Ş'nin, Danimarka devleti Akreditasyon Kurumu'nun listesinde bulunmadığı belirlendi. Ayrıca bakım işlemlerinin kağıt üzerinde yapıldığı ancak ekipmanın güvenli çalışmasının sağlanmadığı raporlandı.

Bakım ve Denetim Aynı Kişiye Ait!

Şaşırtıcı bir başka detay ise teleferiğin bakımını yapan şirket ile denetimlerini gerçekleştiren firmanın aynı kişiye ait olmasıydı. Bu durum, denetimlerin tarafsızlığının da sorgulanmaya açık olduğunu gösterdi.

Mega Tower A.Ş. çalışanlarının ustalık ve mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmamasına rağmen çalışmalarına izin verildiği belirtildi.

Kazadan önce çevrede bulunanların teleferikte kıvılcım gördüklerini bildirdikleri, ancak bu uyarılara rağmen teleferiğin durdurulmadığı, sadece yavaşlatıldığı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten savcının iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunması bekleniyor.