Tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün İfadesi Ortaya Çıktı

Tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün İfadesi Ortaya Çıktı
Antalya, Konyaaltı ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün verdiği ifade ortaya çıktı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Kazada, teleferikteki yolcular 22 saatten fazla süre havada mahsur kaldı.

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, eski ANET Genel Müdürü ve şu anki vekil Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendis Okan Erol, bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı.

Tutuklama sonrası ifade veren Başkan Kocagöz, kazayla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ve sorumluluğun kendisine yüklenmeye çalışıldığını belirtti.

Kocagöz, "Teleferikle ilgili ağır bakım ve yıllık bakımlardan haberdar değildim. Sorumlu olarak gösterilmek beni şaşırttı, bilgi alışverişi için adliyeye geldim." dedi. Ayrıca bilirkişi raporunu eleştirerek, raporun hatalı olduğunu ve gerçek durumu yansıtmadığını ifade etti.

Kocagöz, ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak görev yaptığı süre zarfında teleferikle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, rutin ve ağır bakımların Mega Tower şirketi tarafından eksiksiz yapıldığını belirtti. Bu bilgilerin yönetim kuruluna düzenli olarak sunulduğunu ve kontrol edildiğini vurguladı.

Kocagöz ve diğer tutuklu şüphelilerin mahkemede yargılanma süreci devam ederken, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.