Yılın ilk faiz kararı perşembe günü açıklanıyor!

Yılın ilk faiz kararı perşembe günü açıklanıyor!

TCMB'nin politika faizinde değişikliğe gitmesi öngörülmüyor. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yüzde 9 seviyesindmere olan faizin, sabit bırakılması bekleniyor. PPK, 2022 yılının son toplantısını gerçekleştirdiği aralık ayında da faizde değişikliğe gitmemişti.

TCMB, yılın ilk 7 toplantısında faizi yüzde 14'te tuttuktan sonra ağustos ayında 100 baz puan faiz indirimi gerçekleştirmişti. TCMB, ekim ve kasım aylarında 150 baz puanlık faiz indirimleriyle politika faizini yüzde 9'a çekmişti. 

"Faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir"

PPK'nın kasım ayı toplantısından sonra "Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir" ifadeleri metne eklenmişti. 

2023 yılının ilk piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,18 iken, bu anket döneminde yüzde 9,08 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 9,00 olarak gerçekleşti.