13. Kalite ve Başarı Sempozyumu start aldı

13. Kalite ve Başarı Sempozyumu start aldı

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay 2014 yılında 1500 kişinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti. İş sağlığı ve iş güvenliğinin önemine dikkat çeken Elbay, iş kazalarının iş dünyası açısından önemli konular arasında yer aldığını bildirdi. “Saklamıyorum, Paylaşıyorum” kitap ve oyuncak kumbarası projesiyle eğitime destek vermeyi amaçladıklarını aktaran Elbay “ Son iki yılda 1500’ü aşkın kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemesi toplandı. Bu toplanan malzemeler Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, Sarıkamış, Elazığ illerimize gönderildi. Gerçekleştirdiğimiz projelerle kamp ateşi yaktık. Kamp ateşi olmak için sosyal durum önemli değildir. Kamp ateşiyle başka ateşler yakmak mümkün” dedi. Farkındalık yaratma, rekabette öne geçme, kurumsal mükemmellik için sürdürülebilirlik ve eğitimde başarı konuları sempozyumunda 24 konuşmacının yer aldığına dikkat çeken Erdal Elbay, her yıl sempozyuma 3000’i aşkın kişinin katıldığını bildirdi.

SEMPOZYUM FARK YARATACAK

Mükemmelliğin tek başına kusursuz olma durumunu ifade ettiğinin altını çizen BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ise “Mükemmelliğin kelime anlamının arkasında liderlik, azim, eğitim, disiplin, ekip ruhu gibi kavramlar vardır. Sempozyum boyunca farkındalık yaratacak konu başlıkları uzman konuklar tarafından ele alınacak” diye konuştu.

Değişim sözcüğünün her alanda anahtar kelime olduğunu belirten KalDer Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan’da “Stratejik amaçlara, organizasyon yapısına ilişkin değişim anahtar sözcüktür. Var olmanın sürdürülebilir temelinde yükselen rekabet hızını yakalamak gerekmektedir. Bunun için gösterilecek çaba yalnızca işletmeler değil tarafından değil kamu kurum ve kuruluşlarını, yerel iradeleri, sivil toplum kuruluşlarını, şehirler hatta ülkeleri kapsamaktadır” şeklinde konuştu.