5G'li yeni iPad Pro bekleyenlere kötü haber

5G'li yeni iPad Pro bekleyenlere kötü haber

5G destekli ve mini-LED ekranlı iPad Pro gecikecek

Apple'ın üzerinde çalıştığı 12.9-inç iPad Pro modelinin 2021 yılına ertelenmek zorunda kalındığı konusunda yeni bilgiler ortaya çıktı. Anlaşılan o ki Apple'ın uzun süredir konuşulan yeni özelliklerinin kullanılmaya başlanması da dolaylı olarak gecikecek.

Apple'ın ilk kez söz konusu bu yeni iPad modeli ile beraber Mini-LED ekran teknolojisini kullanmaya başlaması bekleniyor. Bununla birlikte 5G mobil iletişim teknolojisine de bu modelde destek sunulmaya başlanacağı ifade ediliyordu.

Bunların dışında Apple'ın yeni mobil işlemci modeli A14X'de söz konusu bu iPad modelinde kullanılmaya başlanacak. İlk olarak Apple sızıntıları konusunda akla gelen isimlerden olan Ming-Chi Kuo tarafından Apple'ın böyle bir ürün geliştirdiği ve 2020 yılını son çeyreğinde tanıtılacağı ifade edilmişti.

Ancak şimdi gelen bilgiler, Mini-LED ve 5G iPad Pro modelinin 2021 yılına kadar gecikeceğini ifade ediyor. İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam edecektir. Gecikmenin neden yaşandığı konusunda ise net bilgiler mevcut değil.