Tesla Bazı Modellerine İndirim Yaptı

Tesla Bazı Modellerine İndirim Yaptı
ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satışlarını artırmak için büyük pazarlarda bazı modellerinin fiyatlarında indirim yaptı.

Tesla, elektrikli araç satışlarının düşüş yaşadığı ve Çinli rakiplerle rekabetin sertleştiği bir dönemde fiyat indirimlerine gitti.

Tesla’nın, internet sitesinde yer alan fiyat listelerine göre Çin'de Model 3'ün başlangıç fiyatını 14 bin yuanlık (yaklaşık 1932 dolar) bir indirimle 231 bin 900 yuana (yaklaşık 32 bin dolar) çekti.

Şirket, Almanya'da arkadan itişli Model 3'ün fiyatını 42 bin 990 eurodan 40 bin 990 euroya düşürdü.

Tesla ABD'de Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatlarında 2 bin dolarlık bir indirim gerçekleştirdi.

ABD basınındaki haberlere göre Tesla'nın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki birçok ülkede de fiyat kesintilerine gittiği bildirildi.

Satışları İlk Kez Düştü

Tesla'nın nisan ayında açıkladığı 2024'ün ilk çeyreğine dair araç üretim ve teslimat verilerine göre şirketin otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında geriledi. Bu gerileme, 2020'den bu yana yıllık bazda ilk düşüş.

Tesla'nın bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği araç teslimatı, 386 bin 810 adet olarak açıklandı. Ancak bu rakam, 450 bin civarındaki piyasa beklentilerinin oldukça altında kaldı.