Adeta kan davası gibi

Adeta kan davası gibi

Guardiola, Liverpool maçı öncesi Mateu Lahoz'un hakem olarak atandığını duyduğunda başına gelecekleri biliyordu. Manchester City, 3-0'ın rövanşında Liverpool'a 2-1 yenilerek elenirken Guardiola ile maçın hakemi Lahoz arasında yaşananlar geceye damgasını vurdu. Lahoz, Sane'nin golünü vermeyince devre arasında Guardiola ile hakem arasında tartışma yaşandı. Sonuçta Lahoz, Guardiola'yı tribüne gönderdi. Pep ve Mateu arasındaki gerilim aslında geçmişe dayanıyor.

Bir nevi kan davasına dönüşen bu ilişkinin geçmişi Lahoz'un rövanş maçına atanmasıyla yeniden gün yüzüne çıkmıştı. Guardiola, Lahoz'un bu maç için görevlendirilmesinden duyduğu mutsuzluğu açıkça ortaya koymuştu. Bu sezon grup aşamasında Napoli'yle oynanan maçta yine Lahoz görevliydi. Napoli lehine verdiği 2 penaltı tartışma konusu olmuştu. Napoli penaltılardan birini kaçırmı, maçı City 2-1 kazanmıştı.

Geçen yıl City'nin Monaco'yu yendiği maçta Agüero'nun açık penaltısını vermemiş, Agüero'ya da sarı kart göstermişti. Guardiola o gün konuşmamayı seçmişti. Ancak Liverpool maçı öncesi susmadı. "Maç 1-1'di, Sergio'nun açık penaltısı vardı. Kaleci kırmızı kart görmeliydi. Fakat Lahoz ne penaltıyı verdi ne de kırmızı kartı gösterdi" diyerek o günü hatırlatmıştı. Liverpool maçında tribüne gönderilen Guardiola maç sonrası ise şunları söyledi: "Lahoz'a Sane'nin pozisyonu goldü dedim. Ona hakaret etmedim. Naziktim ve haklıydım. Ama Mateu Lahoz özel bir adam, farklı olmayı özel olmayı seviyor. Monaco maçında geçen sezon ne olduğunu çok iyi hatırlıyorum. O herkesin gördüğünün tam tersini gören biri. Beni göndermesi haksızlıktı."