TFF Başkanı Büyükekşi Adaylık Konusunda Net Değil

TFF Başkanı Büyükekşi Adaylık Konusunda Net Değil
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, gelecek seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, henüz aday olup olmayacağı ile ilgili de konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaklaşan seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, aday olup olmayacağına ilişkin belirsizlikleri gidermediği açıklamasında, "Ben zaten şu anda başkanım. Bir hamle yapacak pozisyonda değilim. Orada da çirkin bir propaganda var. Yalan yanlış 'Aday oldu, karar aldı' diyen de var; 'istifa etti, edecek, haftaya, bir dahaki aya' diyen de var. Şu an için yüzde 50-50 diyelim. 'Adayım ya da değilim' demem doğru olmaz'' ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, federasyonun futbolun geleceğine yönelik attığı adımları vurgulayarak, "Önce TFF'nin kurumsal yapısını değiştirdik. Bugün El Clasico'da hâlâ top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışılıyor. Orada olmayan teknoloji bizde var." diyerek teknolojik yeniliklere dikkat çekti. Kulüplerle yapılan işbirliğine vurgu yapan Büyükekşi, "TFF'yi eleştirebilecekleri ne var? 100'e yakın proje yapmışız." diyerek federasyonun projelerini ve başarılarını sıraladı. Ayrıca finansal konularda kulüplerin yanında olduklarını ve gelir artışı sağladıklarını belirtti.

Başkanlık İçin Belirsizlik Devam Ediyor

Büyükekşi, adaylık konusunda net olmadığını ifade ederek, "Şu an için yüzde 50-50 diyelim. 'Adayım ya da değilim' demem doğru olmaz." dedi ve gelecek döneme ilişkin beklentileri göz önünde bulunduracaklarını belirtti.

Federasyonun hedeflerine değinen Büyükekşi, "Milli takımın başarısı olmazsa olmazımız. Hocamız Montella'da da oraya gidecek milli evlatlarımıza da kendimizi siper ederiz." şeklinde konuşarak milli takımın başarısının önemine vurgu yaptı.

Son olarak, FIFA ile ilişkiler ve uluslararası projeler hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Infantino'ya projeyi anlattık, şaşırıp kaldı." diyerek Türkiye'nin uluslararası alanda da başarılı projelere imza attığını belirtti.