Ancelotti operasyonunun faturası 30 milyon euro

Ancelotti operasyonunun faturası 30 milyon euro

Tarihinin en pahalı kadrosunu kurmasına rağmen istenilen futbolu bir türlü ortaya koyamayan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira eleştirilen odak noktasındaki isim olmuş ve tartışılmaya başlanmıştı. Fenerbahçe yönetimindeki bazı yöneticilerin de başta Ali Yıldırım olmak üzere geçen yıl Real Madrid'i çalıştıran İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti'yi takımın başında görmek istedikleri iddia edilmişti.

Ancak durum sanıldığı kadar kolay ve basit görünmüyor. Fenerbahçe, bugün Carlo Ancelotti'yi ekibi ile birlikte takımın başına getirmesi durumunda fatura çok kabarık olacak. Ancelotti ve ekibinin yıllık maliyeti yaklaşık 10 milyon euro civarında. 2.5 yıllık sözleşme yapıldığında toplam maliyet 25 milyon euro'yu buluyor. Bu rakam Fenerbahçeli yöneticilerin bir çırpıda göze alabilecekleri bir rakam değil.

YÖNETİM İLK YARI SONUNA KADAR BEKLEYECEK!

Buna bir de Vitor Pereira ve ekibinin 5 milyon euro civarındaki fesih bedeli de eklenince rakam 30 milyon euroya çıkıyor. Fenerbahçe yönetimi bu aşamada takımın gelişmesini takip ederek ilk yarı sonunu bekleyecekler. Eğer takımın futbolunda ve topladığı puanlarda bir gelişme olursa Vitor Pereira ile devam edilecek. Aksi taktirde teknik direktör değişikliği gündeme gelebilir. Şu anda Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim teknik ekibin arkasında durduklarını belirtiyorlar.