Arena'dan gol çıkmadı

Arena'dan gol çıkmadı

Süper Lig'de, Galatasaray'ın cezası nedeniyle sadece konuk ekip taraftarlarının tribünde olduğu mücadelede Galatasaray - Eskişehirspor ile golsüz berabere kaldı. Oldukça düşük bir tempoda geçen mücadelede, Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, iki yeni transfer, Tarık ve Dzemaili'yi ilk 11'de sahaya sürerken ev sahibi ekip adına en etkili atak Umut Bulut'tan geldi. Wesley Sneijder'in sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte iyi yükselen Umut Bulut'un 66. dakikada yaptığı kafa vuruşu yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönerken gol pozisyonu açısından kısır geçen mücadelede takımlar soyunma odasına bir puan alarak gittiler.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray ve Eskişehirspor puanını 4'e yükselttiler. Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta mücadelesinde Galatasaray 20 Eylül'de deplasmanda Balıkesirspor'a konuk olacak. Eskişehirspor ise 19 Eylül'de Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

1' Karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların santra vuruşu ile başladı.

10' Tarık Çamdal'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Blerim Dzemaili hiç bekletmeden yerden pasını Burak Yılmaz'a vermek istedi ancak top Burak'ın arkasında kaldı ve pozisyonun devamında Eskişehirspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

22' Bruma'nın pası ile sol kanatta son çizgiye yakın bir noktada topla buluşan Blerim Dzemaili'nin yerden ortasını Eskişehirspor savunması uzaklaştırdı.

38' Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta kafayı vuran Burak Yılmaz topu yandan auta gönderdi.

45' Kaan Kanak'ın Veysel Sarı'ya yaptığı faulün ardından sağ kanattan korner direğine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk İnan'ın ortasına arka direkte iyi yükselen Veysel Sarı'nın kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

46' İkinci yarıya Eskişehirspor başladı.

57' Tarık'ın geliştirdiği atakta Bruma'nın pasıyla Sneijder şutunu çekti top savunmaya çarpıp kornere gitti.

66' Wesley Sneijder'in sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşu yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

71' Selçuk'un kullandığı kornerde Chedjou kafayı vurdu kaleci son anda topu kornere çeldi.

84' Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Kaan Kanak geçti. Kaan'ın ortası ile altıpas içerisinde topla buluşan Rogelio Mori'nin kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kaldı.