Aziz Yıldırım'dan rahatlatan karar!

Aziz Yıldırım'dan rahatlatan karar!

17 seneye giden başkanlığı döneminde futbolu en ince ayrıntıları ile bilen tecrübeli bir Başkan olan Aziz Yıldırım, sezon başında “Bir oyuncu alıp, başka transfer yapmayacağız” sözü ile bütün kulüpleri ekonomik olarak rahatlattı. Eğer, transfer de bu açıklamayı yapmasaydı, bir çok kulüp transferde hovarda kulüp durumuna düşecekti. Belki de ekonomik yönden daha da zor durumda kalacaktı.

Fenerbahçe Başkanı’nın bu açıklaması birçok başkanı rahatlattı. En azından transfer yarışına girmeyerek mali yönden rahat nefes aldı.

Peki Aziz Yıldırım bunu niye yaptı?

EMEĞİNİZE SAYGI GÖSTERDİM

Kendi oyuncularına çok güvendi. Diego Ribas’ı transfer ettiği gün haber göndererek 'Size güveniyorum. Oyuncu almayacağım' diyerek onları rahatlattı. Kulüpte ekonomik sıkıntı olmamasına rağmen boş yere para harcamadı. Bunun da nedenini futbolculara şöyle anlattı;

'Bugüne kadar size ne söz verdimse yaptım. Alacaklarınızı hiç aksatmadım. Takım içindeki dengeleri bozsaydım, siz de ben de sıkıntı yaşardık. Yapmadım. Emeğinize saygı gösterdim..'

KİRASINI KENDİSİ ÖDEYECEK

Akıllara şu soru gelebilir. Diego Ribas’ın aldığı para digerlerinden farklı mı! Değil. Bonservisi elinde olduğu için “Maç başı, ev kırası veya buna benzer yan gelirler yok. Sadece net aldığı senelik gelir var. Fenerbahçe’nin gösterdiği yerde oturmadığı içinde ev kirasını da kendi cebinden verecek. Milenyum evlerinde kalmaması ise ailesi kalabalık olduğu için daha büyük bir yerde oturmak istemesinden kaynaklandı.