Btso, Yeni Fikirlere Sahip Çikiyor

Btso, Yeni Fikirlere Sahip Çikiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yenilikçi fikirlere sahip çıkmaya devam ediyor. Evren Yurttaş tarafından elektrik şebekelerinde yüksek gerilimden kaynaklanan sıkıntıları önlemek için üretilen Trimbox cihazı, yapılan protokolle BTSO üyelerine yüzde 40 indirimli sunulacak. Yenilikçi ürünlerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “İnovatif ürünlere desteğimiz sürecek” dedi.
Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) ilk kez verdiği ‘Beyan Doğrulama Sertifikası’na sahip olan Trimbox, BTSO üyelerine artık indirimli olarak sunulacak. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile mühendis Evren Yurttaş arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Burkay, Türkiye’de elektrik şebekelerindeki problemler sebebiyle yılda 2 milyar dolarlık kaybın yaşandığını belirtti. Dünya ekonomisinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Burkay, bilginin yeniliğe dönüştüğü ülkelerin zenginleştiğini vurguladı. Teknoloji ve yeni fikir geliştirme ile ekonomik zenginliğin artık iç içe olduğunu anlatan İbrahim Burkay, zenginliğin bir ülkenin rekabetçiliği ve inovasyon yapabilme kapasitesi ile doğru orantılı olduğuna dikkati çekti.
Trimbox cihazının da yenilikçi fikrin bir örneği olduğunu kaydeden Başkan Burkay, “BTSO olarak yeni fikirleri destekleyemeye devam edeceğiz. Bilgiye, buluşlara ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu yüzden Trimbox ile protokol yaparak, üyelerimiz nezdinde bu buluşun yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu buluş, TSE tarafından ‘Beyan Doğrulama Belgesi’ni alan ilk üründür. Bursa’daki yatırımcımızın bu icadı bize büyük gurur verdi” dedi.
Yüksek gerilimden kaynaklanan problemlerin iş dünyasına büyük problem oluşturduğunu dile getiren Burkay, “İnovasyona dönük projeler, Bursa’mızın ve ülkemizin en büyük ihtiyacıdır. Trimbox, bu protokolle BTSO üyelerine yüzde 40 indirimli sunulacaktır. Bu ürünün kullanılmasıyla şirketlerdeki sigorta kurumları da riskleri daha farklı değerlendirecektir” diye konuştu.
YANGINI ÖNLEYEN BULUŞ
Yüksek gerilim yangınlarından dolayı binlerce vatandaşın mağdur olduğunu kaydeden Evren Yurttaş da trimbox ile ilgili bilgi verdi. Yurttaş, “Trimbox, elektrikle ilgili aşırılıkları alıp yok eden, sistemdeki elektronik kartların yanmasını ve yangınları engelleyen dünyadaki tek üründür. Elektrikli olan yerlerle ilgili aşırı gücün insanlara zarar vermesini engelliyoruz. Türkiye’de yüksek gerilim yangınları büyük maddi kayıplara yol açıyor. BTSO’nun inovasyona ve yeni fikirlere ne kadar açık olduğunu ve destek verdiğini biliyoruz” dedi.