Bursa'da Atm'den çalındığı iddia edilen paralar dedektörle arandı

Bursa'da Atm'den çalındığı iddia edilen paralar dedektörle arandı

Bursa'da, Heykel PTT Merkez Müdürlüğü'ne bağlı 9 ATM'deki kontrollerde "eksik çıktığı" iddia edilen 285 bin lirayı geçen ay büyüteçle bulmaya çalışan sendika üyeleri, bu kez dedektörlerle arama yaptı.

Heykel PTT önünde basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı, 8 Haziran'da Heykel PTT Merkez Müdürlüğü'ne bağlı 10 ATM'de kontroller yapıldığını hatırlattı.

Avcı, 9 ATM'de 285 bin lira eksik olduğunun anlaşıldığını ileri sürerek, "Kaybolan, çalınan, buharlaşan devletin parasını bulma, arama gayreti içinde olması gerekenler ne yazık ki kıllarını bile kıpırdatmadan oturmuşlardır. İçeriye ve dışarıya yönelik acil tedbirler alınmamış paranın kaçırılmasına sebebiyet verilmiştir" görüşünü savundu.

Konuyla ilgili adli mercilere de başvuruda bulunduklarını belirten Avcı, "Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak kontrolör marifetiyle bulunamayan 285 bin lirayı büyüteçle aradık, sonuca ulaşamadık. Şimdi definecilerin kullandığı dedektörle aramaya karar verdik. Dedektörle de sonuç alamazsak ilerleyen günlerde, teknolojinin işe yaramadığı görüldüğünden halk tabiriyle 'cinci hoca' ile aramaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından ellerine aldıkları dedektörler ile ATM'ler ve çevresinde arama yaparak, durumu protesto etti.