Bursa'da engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi

Bursa'da engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi

Osmangazi Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen lunapark etkinliğine, OBAM'da eğitim gören 40 öğrenci katıldı. Aileleriyle birlikte gittikleri lunaparkta çarpışan otomobil, gondol, hız treni gibi pek çok eğlence aracına binen engelli vatandaşlar, hayatlarının en mutlu günlerinden birini yaşadı.Birçoğunun ilk kez gittiği, sevinç çığlıklarının yankılandığı lunaparkta çocuklarını yalnız bırakmayan yakınları da, onlarla birlikte bindikleri eğlence araçlarında, en az çocukları kadar eğlendi. Engelli vatandaşların hızlı tren, çarpışan otomobil ve gondoldan yükselen sevinç ve mutluluk çığlıkları lunaparkı sararken, hem engelli vatandaşlar hem de velileri, böyle özel bir gün geçirmelerini sağladığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Kendileri için düzenlenen özel etkinlikte gönüllerince eğlenen engelli öğrencilerden Kayhan Türedi, "Buraya ilk defa geldim ve çok mutluyum. Ahtapota bindim, hızlı trene bindim, ama en çok beni çarpışan arabalar heyecanlandırdı" dedi.

OBAM öğrencilerinden Yusuf Hakan Özmen ise, "İlk defa lunaparka geldim çok mutluyum. Bize böyle bir mutluluk yaşatan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.