Bursa'da nefes kesen tatbikat

Bursa'da nefes kesen tatbikat

Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’nde alarmın verilmesiyle başlayan tatbikatta öğrenciler, 1 buçuk dakikada binayı boşaltıp bahçedeki güvenli alanda toplandı. Senaryo gereği binada mahsur kalan iki yaralı, Osmangazi Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ve okulun sivil savunma kulübü üyesi öğrencileri tarafından sedyeye alınarak, kısa sürede binadan çıkartılıp kapıda bekleyen ambulansa bindirildi.


Tatbikatın ikinci bölümünde ise bahçede kontrollü bir şekilde çıkarılan temsili yangını söndürmek için, Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri eşliğinde okulun sivil savunma kulübü üyesi öğrencileri, yangın tüpleri ile müdahale etti. Yangının başarılı bir şekilde söndürülmesiyle tatbikat, öğrencilerin alkışları eşliğinde sona erdi. Tatbikat, baştan aşağı gerçeği aratmazken, çok renkli anlara da sahne oldu.


Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik programı düzenleyen Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri, farklı okullardan gelen istek üzerine sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 2 eğitim gerçekleştiriyor. Eğitimlerde öğrencilere, arama kurtarma, yangın tatbikatı, acil afet anında yapılması gerekenler anlatılıyor. Ayrıca hafta boyunca çeşitli eğitim ve tatbikatlarla çalışmaların devam edeceği belirtildi.