Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da o mahalle modern spor tesisine kavuştu

Yıldırım Belediyesi tarafından Erikli Mahallesi'ne yapılan spor tesisi hizmete girdi. 

Yayınlanma:
Bursa'da o mahalle modern spor tesisine kavuştu

Yıldırım Belediyesi, 1020 metrekarelik kullanım alanına sahip Erikli Spor Tesisi’ni düzenlenen törenle açtı. Spor ve sosyal tesis olarak Yıldırıma kazandırılan tesis, 800 metrekare futbol sahası ve 220 metrekare spor ve sosyal tesis binası ile bölgedeki vatandaşlara hizmet verecek.
Başkan İsmail Hakkı Edebali, Erikli’nin hızla gelişen bir mahalle olduğunun altını çizerek, “Sadece sporla sınırlı olmayan, futbol sahası, dinlenme alanları bulunan bu sosyal tesis gençlerimizin buluşma noktası olacak. Artık Erikli’deki gençlerimizin futbol oynayabilecekleri bir sahaları var, aileleri ile gelip dinlenebilecekleri olan sosyal tesisimiz şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Yıldırım’ın Türkiye’nin birçok şehrinden daha fazla genç nüfusu bünyesinde barındırdığını işaret eden Başkan Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’da inşa ediyoruz. 34 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, büyük cimnastik salonu ve içerisinde farklı salon sporlarının yapılabileceği alanları, yarı olimpik yüzme havuzuyla bir sosyal tesis olan Yıldırım Spor Kompleksi ve aynı zamanda da Gençlik Merkezi olan tesisimizin inşası bütün hızıyla devam ediyor. Gençler bizim geleceğimiz. Kentsel dönüşüm hamlemizdeki en önemli parametrelerimizden birisi tasarım standartlarımız. Batıyı veya bize yabancı bir mimari tasarımı taklit etmiyoruz. Kadim medeniyetimizden ilham alarak tamamen tarihi ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla; şahsiyetli, özellikli projeler üretiyoruz. İlçenin yüzde 33’nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz” dedi.


Erikli mahallesine kazandırılan tesisin bölgeye artı değer katacağını söyleyen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, “Tesisimiz aynı zamanda mahalleli gençlerin buluşma noktası olacak. Gençlerimiz hem değerlerimize sahip çıksınlar hemde spor yapsınlar. Aynı zamanda onların bu yapacağı sportif faaliyetler okullarındaki başarılarına da yansıyacaktır” dedi.
Büyükşehir Başkanvekili Şükrü Köse ise Yıldırım’ın her geçen gün gelişerek değiştiğini belirterek, ilçedeki genç nüfusun kalıcı yatırımlar sayesinde geleceğe damga vuracağını aktardı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Yıldırım’da yapılan kalıcı hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler