Bursa'da Suriyeliler böyle serinliyor

Bursa'da Suriyeliler böyle serinliyor

Bursa Demirtaş bölgesinde çadırlarda kalan Suriyeli Türkmenler, aşırı sıcaklar nedeniyle soluğu sulama kanallarında alıyor. Demirtaş Barajı'nın suyunu taşıyan kanallar, özellikle öğle saatlerinde Suriyeli çocuklarla dolup taşıyor. Çocukların yanı sıra sıcaktan bunalan büyükler de soğuk suyun tadını çıkartıyor. Kadınlar ise kovalara doldurdukları soğuk suyu başlarından aşağı dökerek serinliyor.

Türkmen ailelerin su kanallarında serinleme çabası, renkli görüntüler oluşturuyor. Kanalların içinde saatlerce eğlenen çocuklar, yaşadıkları mutlulukla türküler söyledi. Çocuklar, "Biz Suriyeliyiz, hava sıcak olduğu için buraya gelip serinliyoruz. Bursa çok sıcak, su çok soğuk." diye konuştu.

Suriyeli Türkmenlerden Mufide ve Hıdır Türkmeni çifti, sıcak nedeniyle kanallarda serinlediklerini söyledi. Hıdır Türkmeni, "Türkiye'den Allah razı olsun. Türkiyeliler bize yardım etti, sınırı açtı. Biz savaştan kaçtık. Savaşta ülkemiz kırıldı. Bütün Türkiye'den Allah razı olsun. Çok şükür Müslüman'ız. Dışarıda yatıyoruz." şeklinde konuştu.

Mufide Türkmeni ise şunları kaydetti: "Çadırda oturuyoruz. Kira paramız yoktur. Bizi buraya getirdiler koydular, kira veremiyoruz. Onun için çoluk çocuk sıcaklık nedeniyle burada yıkanıyorlar."