Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da tahta oyuncaklara ilgi artıyor!

Eskiden her evde bulunan ve plastikleri çıkınca kimsenin rağbet göstermediği tahta oyuncaklar şimdilerde büyük ilgi görüyor

Yayınlanma:
Bursa'da tahta oyuncaklara ilgi artıyor!

20 yıl önce her evde bulunan tahta oyuncaklar, plastiğin çıkmasıyla ihtişamını kaybetmişti. Plastik oyuncakların kansere sebebiyet vermesi üzerine aileler tahta oyuncalara geri döndü.

Bursa’nın tarihi Çancılar Çarşısı’nda satılan tahtadan yapılmış çeşit çeşit oyuncaklar, çocuklarının sağlıklı oyuncakla oynamasını isteyen aileler tarafından büyük rağbet görüyor.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Eskiden her evde bulunan ve plastikleri çıkınca kimsenin rağbet göstermediği tahta oyuncaklar şimdilerde büyük ilgi görüyor

Aileler, “Plastik oyuncaklar birçok hastalıklara sebebiyet verdiği için çocukluğumuzun vazgeçilmezi olan tahta oyuncaklara geri döndük. Çocuklarımız daha sağlıklı oyuncaklarla oynasın diye onlara tahta oyuncak alıyoruz. Bu oyuncaklar tamamen doğal olduğu için sağlığa zararı yok. Onların güvenle oynaması için tahta oyuncakları tercih ediyoruz” dedi.

Ahşap oymacılığı yapan Faruk usta tarafından tamamen doğal ağaçlardan yapılan tahta oyuncaklar, çarşıda ahşap eşyalar satan esnafın dükkanlarını süslüyor. Çocuklarına ahşap oyuncak alacak aileler Çancılar’a akın ediyor. 

Tahta oyuncak satışı yapan İhsan Çakır, “Plastik oyuncakların çıkmasıyla birlikte tahta oyuncaklara rağbet kalmamıştı. Süs olarak satıyorduk. Son yıllarda plastik ürünlerin sağlıksız olması sebebiyle çocuklarına sağlıklı oyuncak almak isteyen aileler tahta oyuncaklara büyük rağbet göstermeye başladı” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler